Dell Inspiron 14 5000- review

Laptopul a devenit un dispozitiv inedit, unul de care din ce in ce mai multe persoane au nevoie in diferite activitati, scoala, munca, divertisment si altele. Totusi, unele laptopuri au niste preturi foarte mari si nu sunt accesibile pentru toate persoanele. Dell Inspiron 14 5000 este un laptop destul de bun, care nu are un pret exagerat de mare, este un pret mai accesibil. Pentru a afla mai multe detalii despre acesta, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Dell Inspiron 14 5000 costa 699 de dolari, are o tastatura iluminata, ce este rezistenta la apa, si este foarte usor si subtire, deci este usor de transportat. Tastele nu sunt mici si nici ciudate, astfel ca experienta de tastare este foarte buna. Touchpad-ul este mare, accepta gesturi multitouch, pana la 4 degete, doar ca pe unele va trebui sa le activezi. Este decent, destul de receptiv. Corpul este din plastic, iar capacul este din metal. 

Ecranul sau tactil este de 14 inci si are o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, fiind o rezolutie medie. Nu este un ecran prea luminos, deci daca vei dori sa lucrezi cu ele de afar, s-ar putea sa intampini cateva dificultati.

Calitatea sunetului este destul de buna a difuzoarelor din fata si este destul de puternica si nu distorsioneaza sunetul. Laptopul are 2 porturi USB 3.0, unul USB 2.0, o iesire HDMI, Ethernet, o mufa pentru casti si microfon si un slot pentru un card de memorie. 

Dell Inspiron 14 5000 este dotat cu un procesor Intel Core i3, grafica este gestionata de Intel Graphics HD 4400, are o memorie RAM de 4 GB si un spatiu de stocare de 1 TB. Din pacate, nu se poate extinde memoria RAM, dar se poate sa ai acces la un hard disk. Procesorul este potrivit in sarcini zilnice si usoare, de divertisment, se descurca bine si cu multitasking, se pot edita poze sau videoclipuri, navigare web, fara sa fie lent. Se deschide repede si aplicatiile se incarca la fel de repede. Grafica este potrivita pentru jocurile mai simple si ocazionale, pentru videoclipuri HD.

Durata de viata a bateriei este o caracteristica foarte importanta, deci acest model este capabil sa reziste in jur de 7 ore la redare video continua, deci nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei mai avea baterie in timpul videoconferintelor sau a cursurilor. In sarcinile mai simple, este capabil sa reziste si mai mult.

ACestea fiind spuse, Dell Inspiron 14 5000 este un laptop bun, performantele sunt suficiente pentru diverse activitati, nu neaparat simple, grafica este buna si pentru jocuri, rezolutia nu este foarte mare, dar durata de viata a bateriei este suficient de buna si nu are un pret foarte mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *