Totem készítésére írnak ki ötletpályázatot
Totem készítésére írnak ki ötletpályázatot
 A város bejáratait díszítő jel-szimbólum elkészítésére írnak ki pályázatot, erre 2018. január 15-től lesz lehetőség – többek között erről hozott döntést Kézdivásárhely Helyi Tanácsa a csütörtöki, soros tanácsülésen. Összesen tíz napirendi pont szerepelt terítéken, valamint a különfélék, ahol szó esett a sebészet rehabilitációs projektjének a megnyeréséről, illetve a projekt technikai módosításának az elfogadásáról.
 
Az első napirendi pontban a költségvetést kellett módosítani, többnyire a PNDL-programra bejövő 594.000 lej miatt, amely a Vágóhíd utca munkálati költségeinek második részlete. A többi érték átcsoportosítást jelent, nagyobb összeget képez az utcaseprés és -takarítás rész, oda 146.000 lejt csoportosítottak át. Kézdivásárhely pénzügyi zárómérlegének harmadik negyedéves elfogadásánál kiderült, az önkormányzat 98 százalékban teljesítette a bevételeit, a kiadások megvalósítása 80 százalékos.
 
Harmadik napirendi pontban került újra tárgyalásra a fizetős parkolásról szóló határozat, amely a múlt hónapban – létszámhiány miatt – nem ment át. A határozatban apró módosítások szerepelnek az eredetihez képest. A negyedik, Vágóhíd utcai ingatlan eladására irányuló határozat módosítására azért volt szükség, mert a korábbi hirdetésre nem jelentkezett vevő, a törvény értelmében ilyenkor 25 százalékos árcsökkentéssel újra napirendi pontra lehet tűzni az eladásról szóló határozatot. Az ötödik határozatot elhalasztották a következő ülésre.
 
Hatodik pontban az ipari parkok működtetését ellátó céggel szembeni elvárásokról kellett dönteni, valamint a Városi Kórház személyzeti felépítését is módosítani kellett, mert új gasztroenterológus érkezik a városhoz. Jóváhagyták a fizikai és jogi személyek felelősségeire és kötelezettségeire vonatkozó szabályzatot is. 
 
A hetedik pontban a Pro Urbe-díjak kiosztására vonatkozó 2008-as határozatot módosították. Az új határozat kimondja, hogy egy évben egy ilyen díj adományozható és a díjat kapó személynek be kell töltenie 70. életévét a jelölés időpontjáig. A kilencedik pont írta elő a Kézdivásárhely bejárataihoz készítendő jel-szimbólum (totem) szabályzatát és ütemtervét. Az ötletpályázatot 2018. január 15-én írja ki az önkormányzat, az eredményhirdetésre 2018. április 25-én kerül sor, és pályázhat mindenki, akinek van egy jó ötlete, elképzelése, és tervbe is tudja önteni. Fontos kihangsúlyozni, hogy a terv múszaki kivitelezését az önkormáyzat vállalja, hiszen annak meg kell felelnie néhány szigorú előírásnak. Az első díjas 2000, a második díjas 1000, a harmadik díjas 500 lejes jutalomban részesül. A munkákról héttagú bizottság dönt majd. A totem elkészítésére vonatkozó véglegesített szabályzat és kiírás hamarosan elérhető lesz a www.kezdi.ro honlapon.

(www.kezdi.ro)

 
KIADVÁNYOK