Kétszázötvenen ünnepelték az Idősek Világnapját Zabolán
Kétszázötvenen ünnepelték az Idősek Világnapját Zabolán
 Több mint 250 idős- és szépkorú meghívott ünnepelte október 1-én Zabolán, egy gyönyörű őszi vasárnapon, az Idősek Nemzetközi Napját.
 
A szervezők célja az volt, hogy kifejezzék hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket és szeretetüket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után a közösségben töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.
 
A Felső-Háromszék 12 településéről érkezett vendégeket Hubbes Kinga, a Gyulafehérvári Caritas munkatársa köszöntötte, ezt követően Beke Borbála tiszteletes asszony, majd Fehér Levente, Zabola polgármesterének szavai tették ünnepélyesebbé az eseményt. Hálájukat fejezték ki az ünnepeltek felé az igaz neveltetésért, a bölcs útbaigazításokért, a türelmes tanításokért és a feltétel nélküli szeretetért. Ugyanakkor köszönetet mondtak a példamutatásért, az átadott bölcsességért és emberi értékekért.
 
Az ünnepi műsor sem maradt el: az időskorú résztvevők a zabolai gyermekek fellépését, majd a kézdiszentkereszti Szép Emlékek Nyugdíjasklub kórusának előadását élvezhették. Őket követte a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub verses-táncos műsora, a gelencei Reménység kórus előadása, valamint Borbáth Tibor és Páll Ágnes szavalata.
 
Az ünneplés közös ebéddel zárult, amelyet a helyi közösség készített el a résztvevőknek, így ízletes babgulyást, finom süteményeket és fánkot fogyaszthattak a jelenlévők. 
 
A rendezvényt a Gyulafehérvári Caritas Otthoni Beteggondozó Szolgálatának munkatársai szervezték, közösen a Zabola Község Polgármesteri Hivatalával.
 
Az ünnepség létrejöttéhez hozzájárultak: a Zabola Község Polgármesteri Hivatal, a Bertis Kft., a Diószegi Pékség, a Relax Kft. és Fülöp György PFA. Köszönjük, hogy hozzájárultak közösségünk idős- és szépkorú tagjainak méltó megünnepléséhez. 
 

 
KIADVÁNYOK